Om Ivan Grundahl:

Ivan Grundahl blev født i Sig, nord for Varde i maj 1951. Selvom han det meste af sit liv boede i København, lagde han stor vægt på, at han var vestjyde. Som barn var han både glad for og god til at tegne, og han vidste tidligt, at det var kreativiteten og tegnetalentet, der skulle være hans faglige løbebane som voksen.
Allerede som 16-årig forlod Ivan Grundahl Vestjylland for at søge optagelse på Kunsthåndværkerskolen i København. Som studerende fik han praktikplads i en af Københavns mest hippe modebutikker BEECEE (Birger Christensen), og dermed var hans skæbne som modedesigner beseglet.

Ivan Grundahl interesserede sig for tøj. Det var dog ikke den flygtige mode, der skifter flere gange om året, der optog ham. Han ville designe langtidsholdbart tøj, der kunne bruges i flere år og af alle aldre. I 1981 blev Ivan Grundahl stærkt inspireret af to japanske designeres rå og skulpturelle tøj i sort og hvidt. I resten af hans glorværdige karriere holdt han fast i den avantgardistiske, men enkle stil. Ivan Grundahls kollektioner var til voksne, gerne høje kvinder, og de var alle årene holdt i sort og hvidt kun med enkelte røde indslag. Han designede til de energiske, lidt kunstneriske, intellektuelle kvinder, der havde selvsikkerhed nok til ikke slavisk at klæde sig efter den aktuelle trend.

I 1974 åbnede Ivan Grundahl sin første butik med sine egne avantgarde-kollektioner, og i de følgende år åbnede han flere butikker blandt andet i Aalborg. Ivan Grundahls sikre stil og kompromisløshed skaffede ham trofaste kunder over hele landet, der igen og igen købte hans dramatiske, specielle men tidløse design. For dem blev Ivan Grundahls design en del af deres image.
Ivan Grundahl døde på sin 65-års fødselsdag i 2016.